Burokėlių ir juodųjų pupelių mišrainė

Paprasta, bet labai skani burokėlių mišrainė. Dažniausiai tokią mišrainę darau su baltosiomis pupelėmis ir svogūnais, o Neringos bloge užmatyti pakeitimai juodosiomis pupelėmis ir porais labai tiko. Pats metas naudoti šviežius burokėlius iš daržo…

Mišrainei reikės:

  • 1 didelio burokėlio (virto)
  • 100 g juodųjų pupelių
  • 1 poro
  • 2-3 marinuotų agurkų
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto arba neriebios grietinės
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 a.š. krienų
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • druskos

Pupeles iš vakaro  užmerkiame vandenyje, paskui išverdame.

Virtą burokėlį supjaustome kubeliais. Marinuotus agurkus – taip pat. Pusžiedžiais supjaustome baltąją poro dalį. Suberiame išvirtas ir atvėsusias pupeles. Pagardiname pipirais, pasūdome, įdedame jogurto/grietinės, majonezo, krienų ir viską gerai išmaišome. Skanaus :)

Šaltinis: Neringos blogas


PrintFriendly and PDF