Aviečių ir imbierų uogienė

Toliau ruošiame atsargas žiemai ir verdame vėlyvąsias avietes. Imbieras ir avietės – kas gali būti geriau? Nepaprastai gardi, kvapni uogienė, puikus vaistas persišaldžius. Trumpai tariant – labai rekomenduoju!

Aviečių – imbierų uogienei reikės:

  • 1 kg aviečių
  • 1 kg cukraus
  • 600 ml vandens
  • 100 g cukruotų imbierų
  • 25 g imbiero šaknies
  • 1 didelės citrinos sulčių

Nuvalytas uogas užpilame cukrumi (visada beriu 800 g ir saldumo pakanka), vandeniu ir užviriname dideliame puode.

Imbiero šaknį nulupame, supjaustome gabaliukais, sudedame į marlės skiautę ir užrišame. Tokį maišelį su imbierais įleidžiame į verdančią uogų masę ir verdame maždaug 15 min. Po to maišelį išgriebiame ir išmetame.

Suberiame susmulkintus cukruotus imbierus ir paverdame 25 minutes. Tuomet supilame ką tik išspaustas citrinų sultis ir verdame, kol uogienė sutirštės iki norimos konsistencijos.

Supilame į sterilius stiklainius, sandariai uždarome ir pastatome apverstus „aukštyn kojomis”, kol truputį atvės. Skanaus :)

Su šiokiais tokiais pakeitimais iš žurnalo „Virtuvė. Nuo… iki…” 2011 m., Nr. 8.