Salotos su baklažanais

Gardžios, spalvingos ir sočios salotos su baklažanais. Baklažanų mėgėjams. Čia nereikia produktų sverti gramo tikslumu. Ėmiau viską savo nuožiūra, daugmaž vienodomis proporcijomis. Nuo savęs į šio recepto kompaniją „įtaisiau” svogūną, bet jis nėra būtinas.

O reikės tokių produktų:

  • 1 vidutinio baklažano
  • poros saujų vyšninių pomidorų (arba 2-3 didelių)
  • mocarelos sūrio
  • parmezano sūrio (arba „Džiugo”)
  • kelių šviežio baziliko lapelių
  • poros saujų šviežių špinatų ir gražgarščių salotų
  • 1 šalotinio svogūno
  • alyvuogių aliejaus
  • balzaminio acto
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • duonos skrebučių (kubeliais)

Pirmiausiai pasiruošiame duonos skrebučius iš baltos duonos. Ją supjaustome mažais kubeliais, suberiame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir gražiai iš visų pusių apskrudiname. Sudedame lėkštėn, kad atauštų.

Baklažanus nuplauname. Supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais. Jei baklažanas storokas ir griežinėliai išeina platūs, perpjauname juos į vieną ar dvi dalis. Pasūdome, užberiame grūstų pipirų. Sudedame į karštą keptuvę, apšlakstome aliejumi ir apkepame abi puses. Jei reikia, kepant įpilame daugiau aliejaus. Iškepusius baklažanus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Ataušiname.

Tuo tarpu supjaustome pomidorus, svogūną, suplėšome špinatus, bazilikus ir gražgarstes, sutarkuojame arba smulkiai suplėšome mocarelą, sutarkuojame parmezaną.

Į salotinę pirmiausia dedame salotas, ant viršaus – baklažaną, pomidorus, svogūnus, užberiame mocarelos, parmezano, baziliko ir skrebučių. Apšlakstome balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi, užberiame druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Skanaus :)

Recepto šaltinis: A Couple Cooks