Pyragas su nektarinais

Paprastas, tik jokiu būdu neprastas biskvitinis pyragas. Atrastas Saulėtoje virtuvėje ir keptas jau daug kartų. Šį pyragą skaninti galima ne vien nektarinais, čia labai tinka rūgštesni obuoliai, slyvos. Tikrai gardus.

Biskvitiniam 21 cm skersmens pyragui reikės:

  • 150 g cukraus
  • 125 g minkšto sviesto (kambario temperatūros)
  • 140 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2 nektarinų

Apibarstymui:

  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • cukraus pudros

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į apskritą kepimo formą atsegamais kraštais įtiesiame kepimo popieriaus.

Dideliame dubenyje iki purios, baltos masės plaktuvu išplakame sviestą su cukrumi. Įplakame po vieną kiaušinį.

Kitame dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius, druską ir suberiame į didįjį dubenį. Viską išmaišome, kol nelieka sausų miltų.

Į anksčiau paruoštą kepimo skardą supilame tešlą. Ant viršaus išdėliojame skiltelėmis supjaustytus nektarinus (arba obuolius). Nektarinus apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis, apibarstome cinamonu ir cukrumi. Kepame maždaug valandą arba kol medinis iešmelis įsmeigus į pyrago vidurį neapsivelia tešla. Iškepusį pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra. Skanaus :)

Receptas iš Saulėtos virtuvės


Print Friendly, PDF & Email