Apkepti įdaryti pomidoriukai

Šviežių pomidoriukų užkandėlė su duonos trupinių, sūrio ir prieskonių įdaru. Paprasta, bet visai neprasta, greit paruošiama ir skanu, tinka dailiam užkandžių stalui (gražiai išdėliojus ;)). Įdarui produktų sudėtį galima koreguot pagal savo skonį.

Šiai užkandėlei 2-4 asmenims reikės:

  • 20 vyšninių arba slyvinių pomidoriukų
  • 2 v.š. duonos trupinių
  • mažos česnako skiltelės
  • 2-3 v.š. tarkuoto pekorino sūrio (arba „Džiugo”, parmezano)
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • džiovintų raudonėlių

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.

Pomidoriukus nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau. Sudedame į kepimo skardą vieną šalia kito.

Dubenyje išmaišome duonos trupinius (su trupinta juoda duona bus aštriau, su balta – švelnesnis skonis), tarkuotą sūrį, išspaustą česnako skiltelę ir džiovintus raudonėlius (jų beriame pagal skonį). Įpilame 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus ir viską gerai sutriname.

Ant pomidoriukų puselių uždedame paruošto įdaro ir šauname į įkaitintą orkaitę, kepame 10 minučių, kol gražiai apskrus.

Šią užkandėlę galima patiekti karštą, šiltą arba šaltą.

Adaptuota iš Un Déjeuner de Soleil

Print Friendly, PDF & Email