Apkepti įdaryti pomidoriukai
Šviežių pomidoriukų užkandėlė su duonos trupinių, sūrio ir prieskonių įdaru. Paprasta, bet visai neprasta, greit paruošiama ir skanu, tinka dailiam užkandžių stalui (gražiai išdėliojus ;)). Įdarui produktų sudėtį galima koreguot pagal savo skonį.
Šiai užkandėlei 2-4 asmenims reikės:
-
20 vyšninių arba slyvinių pomidoriukų
-
2 v.š. duonos trupinių
-
mažos česnako skiltelės
-
2-3 v.š. tarkuoto pekorino sūrio (arba „Džiugo”, parmezano)
-
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
-
džiovintų raudonėlių
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
Pomidoriukus nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau. Sudedame į kepimo skardą vieną šalia kito.
Dubenyje išmaišome duonos trupinius (su trupinta juoda duona bus aštriau, su balta – švelnesnis skonis), tarkuotą sūrį, išspaustą česnako skiltelę ir džiovintus raudonėlius (jų beriame pagal skonį). Įpilame 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus ir viską gerai sutriname.
Ant pomidoriukų puselių uždedame paruošto įdaro ir šauname į įkaitintą orkaitę, kepame 10 minučių, kol gražiai apskrus.
Šią užkandėlę galima patiekti karštą, šiltą arba šaltą.
Adaptuota iš Un Déjeuner de Soleil