Gervuogių uogienė su laurų lapais

Nepakartojamas subtilus aromatas verdant gervuogių uogienę apglėbia visus namus… Neįprastas akcentėlis – laurų lapai, bet jie visai nepiktai, netgi atsargiai paskanina šią uogienę, o nežinodamas net neįtartum, kad jie čia buvo, tik galvotum, koks įdomus prieskonis. Gervuogių mylėtojams patiks :)

Gervuogių uogienei su laurų lapais reikės:

  • 1,3 kg gervuogių
  • 1 kg cukraus
  • 1 citrinos žievelės ir sulčių
  • žiupsnio druskos
  • 1 ar 2 laurų lapų (džiovintų)

Dideliame puode storu dugnu gervuoges sumaišome su cukrumi, tarkuota citrinos žievele, druska ir laurų lapais. Nuolat maišant kaitiname, kol cukrus ištirps ir viskas užvirs. Bulvių grūstuvu sutraiškome uogas. Nugriebiame verdant susidariusias putas. Vis maišant kaitiname kokias 10 minučių, kol uogienė ims tirštėti, tada puodą nukaičiame.

Pusę uogienės kiekio sutriname per sietelį, išmetame uogų sėklytes, o likusią gryną uogų masę supilame atgal į puodą. Vėl užviriname ir kaitiname, kol sutirštės iki norimos konistencijos. Išvirus išimame laurų lapus  – jų nebereikės. Uogienę supilame į sterilius stiklainius, stipriai užsukame dangtelius ir apverčiame stiklainius „aukštyn kojomis”, kol šiek tiek atauš. Skanaus :)

Recepto šaltinis: Martha Stewart