Aviečių sirupas

Sirupas su avietiniais vasaros prisiminimais. Iš nurodytų produktų išeina apie 200 ml sirupo. Rekomenduoju!

Jam reikės:

  • 120 g aviečių
  • 85 g rudojo cukraus
  • 100 g baltojo cukraus
  • 30 ml šviežių apelsinų sulčių
  • 200 ml vandens

Vandenį su apelsinų sultimis supilame į nedidelį aukštą puodą. Suberiame cukrų ir maišant verdame ant silpnos ugnies maždaug pusvalandį, kol sutirštės.

Kol sirupas verda, sutriname avietes. Tada sudedame jas į puodą, išmaišome. Gautą masę nukaičiam nuo ugnies ir perkošiam per sietelį, kad neliktų jokių sėklyčių. Nukoštą supilam atgal į puodą ir užverdame. Supilame į paruoštą indelį ir ataušiname. Pernai šaldytuve (labai taupant :)) sirupas puikiausiai išsilaikė iki žiemos. Skanaus :)

Receptas iš Aguonėlės