Aviečių sirupas
Sirupas su avietiniais vasaros prisiminimais. Iš nurodytų produktų išeina apie 200 ml sirupo. Rekomenduoju!
Jam reikės:
-
120 g aviečių
-
85 g rudojo cukraus
-
100 g baltojo cukraus
-
30 ml šviežių apelsinų sulčių
-
200 ml vandens
Vandenį su apelsinų sultimis supilame į nedidelį aukštą puodą. Suberiame cukrų ir maišant verdame ant silpnos ugnies maždaug pusvalandį, kol sutirštės.
Kol sirupas verda, sutriname avietes. Tada sudedame jas į puodą, išmaišome. Gautą masę nukaičiam nuo ugnies ir perkošiam per sietelį, kad neliktų jokių sėklyčių. Nukoštą supilam atgal į puodą ir užverdame. Supilame į paruoštą indelį ir ataušiname. Pernai šaldytuve (labai taupant :)) sirupas puikiausiai išsilaikė iki žiemos. Skanaus :)
Receptas iš Aguonėlės