Trinta rūgštynių sriuba

Šios sriubos pagrindą ėmiau iš pavasarį publikuotos rūgštynių sriubos recepto. Tik šįkart ją pagardinau cikorija dėl kartumėlio ir sutryniau. Tokia sriuba ir šildo, ir tuo pačiu atgaivina savo rūgštele.

Dviem nemažoms porcijoms sriubos reikės:

  • 1/2 litro sultinio
  • poros nemažų saujų rūgštynių lapų (be stiebų)
  • 3-4 lapinių cikorijų lapų (be stiebų)
  • 1 kupino šaukšto miltų
  • 1 kupino šaukšto grietinės
  • 2 v.š. sviesto
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Išverdame mėgiamą sultinį. Rūgštynes ir lapines cikorijas (kas nemėgsta kartumo, užteks ir poros cikorijų lapų arba galima jų visai nedėti) nuplauname, sukapojame, pakepiname svieste ir sukrečiame į verdantį sultinį.

Miltus išmaišome su grietine ir sudedame į sriubą, išmaišome. Truputį paverdame ir nukaičiame. Trintuvu viską sutriname. Pagardiname druska (jei reikia) ir juodaisiais pipirais. Valgome su skrudinta duona. Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email