Braškių desertas su maskarpone

Vasariškas desertas su paskutinėmis vėlyvosiomis braškėmis, gaiviu apelsinu, kvapnia vanile ir švelniu maskarponės sūriu. Gaivu, ne per saldu, kvapnu ir sotu. Paruošti tikrai paprasta. Beje šiam desertui galima naudoti avietes, serbentus, slyvas.

Desertui 2 asmenims reikės:

  • geros saujos nuvalytų ir supjaustytų braškių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 apelsino
  • 1 vanilės ankšties
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 2 avižinių sausainių

Susmulkintas braškes suberiame į dubenėlį, užberiame 1 v.š. cukraus, išskobtas pusės vanilės ankšties sėklytes ir atsargiai išmaišome. Atidedame į šalį, kol pasiruošime kitą deserto dalį.

Didesniame dubenyje maskarponę išmaišome su tarkuota apelsino žievele, apelsino sultimis (man užteko pusės apelsino, todėl geriau pilti po truputį iki norimos konsistencijos), likusiomis išskobtomis vanilės ankšties sėklytėmis (valgant jos taip žaviai traška :) ) ir viską gerai išmaišome.

Į desertinius indelius/lėkštutes dedame maskarponės kremą, į vidurį – paruoštas braškes, o ant viršaus sutrupiname avižinį sausainį. Skanaus :)

Adaptuota pagal Jamie Oliver desertą

Print Friendly, PDF & Email