Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

Sočios ir pikantiškos salotos su kriaušėmis, mėlynojo pelėsio sūriu ir graikiniais riešutais. Puikus užkandis ar net pagrindinis patiekalas šiltuoju metų laiku.

Joms reikės:

  • įvairių rūšių salotų asorti (garbanotųjų, sultenių, mėlynųjų, mažų špinatų)
  • 2 tvirtų kriaušių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 60-70 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • 2-3 v.š. aliejaus (alyvuogių ar vynuogių kauliukų)
  • 1 v.š. garstyčių (Dijon ar kitokių turimų)
  • 2 v.š. baltojo vyno acto (arba obuolių acto)

Orkaitėje arba keptuvėje pakepiname graikinius riešutus. Atsargiai, nesudeginame. Paliekame ataušti.

Į keptuvę su aliejumi dedame supjaustytas kriaušes ir pakepiname, kol suminkštės ir gražiai apskrus. Išimame ant lėkštės, kad atvėstų.

Tuo tarpu paruošiame labai paprastą salotų padažą: sumaišome garstyčias su actu.

Į salotinę arba atskiras lėkštes dedame salotų asorti, kriaušes, beriame riešutus, patrupiname sūrio, užberiame druskos, jei reikia (nepamirštam, kad pelėsinis sūris būna ganėtinai sūrus), šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Padažo užpilam/apšlakstom prieš patiekiant. Gardu su gurkšneliu vyno. Skanaus :)

Adaptuota pagal She Loves Simple

 

Print Friendly, PDF & Email