Lęšių salotos (II)

Dar vienos salotos su maistingaisiais lęšiais, tik šįkart ne su jogurto/grietinės padažu, kaip šios, o su aliejaus-garstyčių užpilu. Paruošiamos lengvai, produktų reikia visai nedaug.

Šioms lęšių salotoms reikės:

  • 100 g lęšių (nevirtų)
  • 125 g ridikėlių
  • keleto juostelių rūkyto/vytinto kumpio
  • ryšelio svogūnų laiškų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. garstyčių (Dijon arba kitokių mėgstamų)
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Lęšius (žaliuosius arba kitokius turimus) mirkome kelias valandas (arba per naktį) šaltame vandenyje, po to išverdame (sūdome baigiant virti). Nusunkiame ir ataušiname. Žinoma, galima naudoti ir konservuotus lęšius.

Norima forma plonai supjaustome arba sutarkuojame ridikėlius, susmulkiname svogūnų laiškus, supjaustome/suplėšome kumpį.

Visus produktus išmaišome, pagal skonį pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame alyvuogių aliejaus-garstyčių padažo. Išmaišome ir patiekiame. Skanaus :)