Keksiukai su vyšniomis

Keksiukai prie arbatos puodelio, kad lietingas ir vėsus oras pasimirštų… Man šie keksiukai išėjo gana miltingi, tad kitą sykį dėčiau mažiau miltų, o receptą pateikiu tokį, kokiu naudojausi (išskyrus razinas, mat jų vietoje dėjau vyšnias).

Šiems keksiukams reikės:

  • 160 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 ml kefyro (arba rūgpienio)
  • 410 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • puoduko šaldytų arba šviežių vyšnių

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į metalinę keksiukų skardą sudedame popierines formeles. Jei turim silikonines formeles, į jų vidų popierinių formelių dėti nereikia.

Karščiui atspariame dubenyje ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir maišome, kol ištirps. Ataušiname iki kambario temperatūros.

Supilame kefyrą/rūgpienį. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno paplakame. Suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišome ir suberiame vyšnias. Kokį šaukštą vyšnių pasiliekame.

Tešlą supilame į paruoštas formeles, ant viršaus uždedame po keletą vyšnaičių ir šauname į orkaitę. Kepame maždaug 40-50 min. Ar keksiukai jau iškepę, patikriname mediniu iešmeliu. Skanaus :)

Recepto šaltinis: Neringos blogas

Print Friendly, PDF & Email