Keksiukai su vyšniomis
Keksiukai prie arbatos puodelio, kad lietingas ir vėsus oras pasimirštų… Man šie keksiukai išėjo gana miltingi, tad kitą sykį dėčiau mažiau miltų, o receptą pateikiu tokį, kokiu naudojausi (išskyrus razinas, mat jų vietoje dėjau vyšnias).
Šiems keksiukams reikės:
-
160 g sviesto
-
200 g cukraus
-
3 kiaušinių
-
200 ml kefyro (arba rūgpienio)
-
410 g miltų
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
puoduko šaldytų arba šviežių vyšnių
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į metalinę keksiukų skardą sudedame popierines formeles. Jei turim silikonines formeles, į jų vidų popierinių formelių dėti nereikia.
Karščiui atspariame dubenyje ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir maišome, kol ištirps. Ataušiname iki kambario temperatūros.
Supilame kefyrą/rūgpienį. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno paplakame. Suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišome ir suberiame vyšnias. Kokį šaukštą vyšnių pasiliekame.
Tešlą supilame į paruoštas formeles, ant viršaus uždedame po keletą vyšnaičių ir šauname į orkaitę. Kepame maždaug 40-50 min. Ar keksiukai jau iškepę, patikriname mediniu iešmeliu. Skanaus :)
Recepto šaltinis: Neringos blogas
Kepiau panašius:) Adaptavau pagal tai ką radau atsargose: vietoje kefyro/rugpienio naudojau grietinę, baltą cukrų pakeičiau rudu, atkreipiau dėmesį į tavo pastabą del miltų, todėl pasisvėriau kažkur apie 280 gr. Gavosi labai minkšti, puikūs keksiukai- vežiau į kaimą kaip lauktuves, tai prie arbatos dingo iš karto:)
Lina, puiku, kad taip šauniai pavyko ir jei dingo nuo stalo – tai geriausias įvertinimas! Juk ne visuomet pagal receptą visko turim virtuvėje, o eksperimentai gali maloniai nustebint :)