Pomidorų – rabarbarų sriuba

Dar besitęsiančiam rabarbarų sezonui – pomidorų sriuba su rabarbarais, imbieru ir prieskoniais. Toks įdomus ir anksčiau neragautas derinys labai viliojo. Sriuba tikrai patiko, mat kvapni, su aiškia rabarbarų rūgštele ir puokšte prieskonių. Skani šilta ir ataušusi, kai rūgštelė sušvelnėja ir gaivina kaitrią dieną.

3-4 porcijoms reikės:

    • 2 v.š. vynuogių kauliukų aliejaus (ar kitokio neintensyvaus skonio aliejaus)
    • 1 svogūno
    • 1 česnako skiltelės
    • 10 g nuvalyto šviežio imbiero
    • 1 saliero lapkočio
    • 200 g nuvalytų rabarbarų
    • 4-5 v.š. rudojo cukraus
    • 50 ml raudonojo vyno
    • 600 ml pomidorų sulčių
    • 1 lauro lapo
    • 2 gvaizdikėlių
    • 1 žvaigždinio anyžiaus
    • kelių šakelių šviežių kalendrų (arba 1/2 a.š. kalendrų sėklų)
    • šviežių bazilikų
    • druskos ir juodųjų pipirų

Nulupam ir supjaustom svogūną, česnaką, imbierą ir salierą.

Puode įkaitinam aliejų, sukrečiam daržoves ir kelias minutes viską troškinam.

Suberiam pjaustytus rabarbarus, įberiam rudojo cukraus ir leidžiam mažumėlę karamelizuotis. Tada įpilam vyno ir pakaitinam, kad šiek tiek suvirtų/nugaruotų skysčiai.

Supilam pomidorų sultis, sudedam prieskonius (galima juos įmerkti įvyniojus į merliuką) ir verdame 10-15 minučių. Tuomet išimame prieskonius (nukaitus puodą, prieskoniai būna iškilę į paviršių ir juos nesunkiai išgriebiame).

Į išvirusią sriubą dedame suplėšytų šviežių kalendrų ir viską sutriname trintuvu. Pagardiname šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, paragaujame ir, jei reikia, įberiame druskos ar cukraus. Pilame į lėkštes, papuošiame šviežių bazilikų lapeliais ir patiekiame. Skanaus :)

Adaptuota pagal Almond Corner

Print Friendly, PDF & Email