Salotos su vištiena ir kaparėlių padažu

Paprastos, sočios, spalvingos salotos su vištiena ir kaparėlių padažu. Nuotrauka nepavykusi, bet salotos tikrai vertos dėmesio…

Šioms salotoms reikės:

  • ryšelio frisée (romėninių ar gražgarsčių) salotų
  • mažais gabaliukais pjaustytos keptos vištienos
  • vyšninių pomidorų
  • ryšelio svogūnų laiškų
  • keleto šakelių šviežių petražolių
  • 1-1,5 a.š. marinuotų kaparėlių
  • 1-2 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 a.š. garstyčių (Dijon ar kitokių turimų)
  • 1,5-2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Salotas suplėšome, pomidoriukus perpjauname išilgai pusiau, susmulkiname svogūnų laiškus ir petražoles.

Padažui kuo smulkiau sukapojame kaparėlius, dedame į dubenėlį. Išspaudžiame citrinos sulčių, įdedame garstyčių, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską gerai išsukame.

Į lėkštes dedame suplėšytas salotas, pjaustytus pomidoriukus, užberiame svogūnų laiškų, petražolių, išdėliojame vištienos gabaliukus (naudojau keptą vištos krūtinėlę), pagal skonį užbarstome druskos (marinuoti kaparėliai jau būna sūrūs, tad nepadauginam druskos) ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, na ir apšlakstome padažu.  Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email