Apelsinų – rozmarinų pyragas

Kvapnus ir gaivus apelsinų su rozmarinais derinys, ne per saldus, drėgnas pyragas su sviestu, kiaušiniais ir miltais. Labai geras pyragas :) Ir jaukus. Skiriu Motinos dienai ♥

Produktai 18-20 cm skersmens kepimo formai:

  • 150 g minkšto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 1 didelio apelsino
  • 190 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 5 g (1 v.š. smulkintų šviežių rozmarinų lapelių)

Pasiruošiame kepimo formą: dugną ir kraštus išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.

Dideliame dubeny iki purios masės mikseriu išplakame minkštą sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakame.

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Išsijojame.

Nutarkuojame apelsino žievelę ir suberiame į miltus (aš žievelės nenaudojau). Išspaudžiame apelsino sultis. Smulkiai supjaustome nuplautus ir nusausintus rozmarinų lapelius.

Į didįjį dubenį suberiame pusę miltų, išmaišome, supilame apelsino sultis. Tada suberiame likusius miltus, smulkintus rozmarinus ir viską gerai išmaišome.

Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir šauname į orkaitę 40-45 minutėms. Jei praėjus pusei kepimo laiko pyrago viršus ima pernelyg ruduoti, uždengiame folija. Patikriname mediniu iešmeliu, ar iškepęs. Iškepusį iš pradžių aušiname kepimo formoje, o po 15-20 min. perkeliame ant grotelių ir leidžiame visiškai atvėsti. Užsiplikome arbatos ir gardžiuojamės nekasdienišku pyragu. Skanaus :)

Šaltinis: Chocolate Chilli Mango