Plaktos grietinėlės keksas
Dar vienas keksas, kuriame vietoj sviesto naudojama grietinėlė, tik šįkart – išplakta. Keksas iškepa purus, lengvas, skanus, drėgnumo irgi pakanka.
Šiam keksui reikės tokių produktų:
-
225 g miltų (405 D)
-
2 a.š. kepimo miltelių
-
žiupsnelio druskos
-
350 g grietinėlės
-
3 didelių arba 4 mažų kiaušinių
-
1 a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
-
200 g cukraus
Pasiruošiame kepimo formą: ištepame riebalais (minkštu sviestu arba aliejumi) ir pabarstome miltais.
Dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Išsijojame.
Grietinėlę (naudojau 35 % riebumo) išplakame iki švelnių putų (neperplakame).
Dideliame dubeny išplakame kiaušinius su vaniliniu cukrumi (arba ekstraktu), įmaišome grietinėlę ir dar pusę minutės paplakame. Plakant po truputį supilame cukrų (man užteko 150 g). Per kelis kartus įmaišome sijotus miltus ir atsargiai išmaišome.
Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes (patikrinam mediniu iešmeliu). Skanaus :)
Šaltinis: Impossible is nothing
O ar užtektu 200mililitru grietinėlės?
Luka, atsiprašau, kad gerokai vėluoju atsakyt į klausimą. 200 ml būtų mažai, mat pyragas turi iškepti purus,lengvutis ir tam reikia pakankamo kiekio grietinėlės.
labai skanu!
oi koks grazus…. reiks kept;D
Ugne, dėkui :) Žinoma, reikia kept ir svečius vaišint ;)
tarytum tortas… mmm… taip ir norisi….
Siūline, jei norisi, tai reikia kepti ;) Ačiū už pyragėlio paaukštinimą iki torto lygio :)
Tiesiog be žodžių, koks gražus :) O kad skanus, žinom :) Tiesiog norisi valgyti akimis..
Aušrra, labai ačiū už tokį įvertinimą :) Skanus jis tikrai…
Dailutis! ;) 100% prekinė išvaizda!
Vilma, keksas nuraudo ir sako ačiū :)
Atrodo labai skaniai. O prapjovus – pats keksas nėra riebus (suvalgius gabalėlį pirštai nelieka riebaluoti?).
Kristina, malonu, kad apsilankėt ir ačiū už komplimentą keksui :) Pirštų jis neriebaluoja :) Purus ir lengvas pyragas, o grietinėlė suteikia drėgnumo.