Plaktos grietinėlės keksas

Dar vienas keksas, kuriame vietoj sviesto naudojama grietinėlė, tik šįkart – išplakta. Keksas iškepa purus, lengvas, skanus, drėgnumo irgi pakanka.

Šiam keksui reikės tokių produktų:

  • 225 g miltų (405 D)
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 350 g grietinėlės
  • 3 didelių arba 4 mažų kiaušinių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 200 g cukraus

Pasiruošiame kepimo formą: ištepame riebalais (minkštu sviestu arba aliejumi) ir pabarstome miltais.

Dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Išsijojame.

Grietinėlę (naudojau 35 % riebumo) išplakame iki švelnių putų (neperplakame).

Dideliame dubeny išplakame kiaušinius su vaniliniu cukrumi (arba ekstraktu), įmaišome grietinėlę ir dar pusę minutės paplakame. Plakant po truputį supilame cukrų (man užteko 150 g). Per kelis kartus įmaišome sijotus miltus ir atsargiai išmaišome.

Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes (patikrinam mediniu iešmeliu). Skanaus :)

Šaltinis: Impossible is nothing