Citrininis keksas

Citrininis keksas_

Jau kelis metus Velykoms kepu šį citrininį keksą su citrininiu glajumi. Be sviesto, su grietinėle. Purus, lengvas, pavasariškas keksas. Glajus – būtinas :)

Citrininiam keksui reikia:

  • 180 g cukraus
  • 240 g miltų
  • pakelio kepimo miltelių
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • kelių lašų citrinų esencijos
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 4 kiaušinių
  • 200 g grietinėlės
  • 1 citrinos sulčių

Glajui reikia:

  • 4-6 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 4-10 v.š. miltinio cukraus

Citrinin keksas

Miltus išsijojam, sumaišom su kepimo milteliais, cukrumi. Supilam skystus produktus ir viską gerai išmaišome (galima mikseriu). Citrinos sultis supilame paskiausiai ir išsukam tešlą – ji sutirštėja ir pasidaro puri.

Pailgą kekso formą ištepam riebalais ir pabarstom miltais arba maltais džiūvėsių trupiniais. Supilam tešlą ir pašaunam į šaltą orkaitę. Ją palaipsniui įkaitiname iki 160 °C ir kepame 45 min. Patikrinam mediniu krapštuku, ar iškepęs. Keksą atvėsiname ant grotelių.

Pasiruošiame glajų. 4-6 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių išmaišome su tokiu pat kiekiu miltinio cukraus. Išmaišius, jei glajus labai skystas, dar galime įberti miltinio cukraus. Ataušusio kekso viršų atsargiai subadome mediniu krapštuku ir užpilame glajaus. Palaukiame, kol susigers ir apdžius, tuomet užpilame iš naujo. Taip kartojame, kol sunaudosime visą pasiruoštą glajų. Skanaujame su arbata arba kava :)

Citrin. keksas

Šaltinis: žurnalas „Moters savaitgalio virtuvė”, Nr. 3, 2008 m.

 

Print Friendly, PDF & Email