Biscotti su migdolais, abrikosais ir kriaušėmis
Labai skanūs, saldūs džiūvėsėliniai sausainiai. Kepiau juos ne kartą, o riešutų ir džiovintų vaisių proporcijas kartais pakeičiu, žiūrint ko labiau norisi – riešutų ar vaisių saldumo. Rekomenduoju išmėginti.
Biskočius pagaminsime iš:
-
1 stiklinės miltų (ir dar šiek tiek rankoms, skardai pamiltuoti)
-
80 g cukraus
-
1/2 a.š. kepimo miltelių
-
1 didelio kiaušinio
-
100 g migdolų (be luobelių)
-
40 g džiovintų abrikosų
-
40 g džiovintų kriaušių
-
1/4 a.š. vanilės ar migdolų ekstrakto
Iki purumo išsukame (išplakame) kiaušinį su cukrumi.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, išsijojame ir suberiame į kiaušinio plakinį. Įpilame vanilės/migdolų ekstrakto ir viską gerai išmaišome.
Suberiame migdolus ir smulkiai supjaustytus džiovintus vaisius. Viską išmaišome. Tešla bus tirštoka ir klampi.
Orkaitę įkaitiname iki 175 °C, o didelę (kur prie orkaitės būna) kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir šiek tiek pabarstome miltais ties viduriu.
Pasimiltuojame rankas ir ant paruoštos skardos (ant miltuotos dalies) sukrečiame tešlą, tada suformuojame pailgą plokščią kepaliuką. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 20-25 min., kol paviršius truputį paruduos ir kepinys sutvirtės. Išimame ir šiek tiek atvėsiname.
Rantytu (duonai skirtu) peiliu supjaustome kepaliuką maždaug 0,5-1cm storio riekutėmis ir šonu suguldome atgal į skardą. Orkaitės karštį sumažiname iki 160 °C ir kepame maždaug 7-8 min. Tada ištraukiame iš orkaitės, apverčiame riekutes ant kito šono ir vėl kepame dar 7 min. Skanaus :)
Daluže, o biscotti su migdolais (beje tikrieji būn su neluptais), vadinas kartais ne cantucci? Ar čia kaip pavadinsi taip nepagadinsi? :D
Baisiai didele biskočių specialiste vadintis nedrįsčiau, nors labai mėgstu juos kepti ir, žinoma, valgyti. Kiek teko domėtis, bendrais bruožais galiu pasakyt taip: išvertus iš italų k., biscotti yra bendrinis pavadinimas, taikomas visiems dukart keptiems sausainiams, su įvairiais riešutų, džiovintų vaisių, šokolado ir kitokiais priedais. Cantucci kildinami iš Prato miesto, jie visada kepami tik su migdolais. O jei cantuccini – tai bus mažesni, galima sakyt vieno kąsnio cantucci :)
Gražučiai! ;)
Ačiū, Vilma :)