Vietnamietiška sriuba su krevetėmis
Sriubai reikės tokių produktų:
- 150 g vištienos krūtinėlės
- 1 litro vištienos sultinio su prieskoniais
- 200 g krevečių
- 1 morkos
- 1 saliero lapkočio (nebūtina)
- 1 aitriojo pipiriuko
- saujelės šviežių kalendrų
Vištienos sultinyje (su prieskoniais) išverdame krūtinėlę (užtruks maždaug 20 min.), išimame, truputį ataušiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
Krevetes nuvalome, nugnybiame galvutes ir uodegėles ir supjaustome mažais gabaliukais.
Morką pjaustome plonais neilgais šiaudeliais. Susmulkiname salierą, jei naudosime. Aitrųjį pipirą supjaustome žiedeliais. Jei nenorime aštriai, tuomet pipiriuką perpjauname išilgai, išvalome sėkliukes ir supjaustome plonais šiaudeliais.
Į sultinį suberiame pjaustytą vištieną, morkas, salierą ir aitrųjį pipirą. Paverdame, kol morkos suminkštės, tuomet suberiame krevetes ir, sriubai užvirus, verdame dar 3-4 minutes. Pilame į lėkštę, įberiame smulkintų šviežių kalendrų ir patiekiame. Jei norime švelnesnio skonio, tuomet, kaip tikri lietuviai, pagardiname sriubą šaukšteliu grietinės :)
Skanaus :)
Adaptuota iš žurnalo „Приготовь” Nr. 4, 2012 m.
Dar niekad namie negaminau nieko iš didžiųjų krevečių – lukštentų kaina gąsdina, nelukštentų – kad nemokėsiu sudorot. Reiktų kada imtis šios baimės nugalėjimo, nes tokia sriuba man tikrai patiktų :)
Indre, matyt reikia sulaukt momento, kai labai norėsis ir tada baimę bus lengviau nugalėt ;) O dėl kainos tai sutinku, bet pataikiau kai buvo akcija krevetėms ir pasinaudojau proga. Tiesa, šiai sriubai dar reikėtų krabų mėsos, bet užteko ir kuklesnio varianto vien su krevetėm :)