Dribsnių sausainiai

Dribsniu sausainia

Šiuos sveikuoliškus sausainius nusižiūrėjau tinklaraštyje „Tarp vėjo gūsių…”. Jie tikrai puikūs: ir saldūs, ir su gaivia spanguolių rūgštele, ir yra ką pakramtyti. O namai kaip gardžiai kvepia pradėjus kepti… Receptą mažumėlę koregavau pagal savo skonį ir toliau surašiau mano naudotus produktus.

Šiems avižinių dribsnių sausainiams reikės:

  • 60 g minkšto sviesto
  • 60 g kokosų aliejaus
  • 120 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 prinokusių bananų
  • 170 g miltų
  • 1 a.š. (nubraukto) kepimo miltelių
  • 100 g juodojo šokolado
  • žiupsnelio druskos
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 100 g kokosų drožlių
  • 50 g linų sėmenų
  • puodelio šaldytų ar šviežių spanguolių (ar bruknių)

Pasiruošiame kepimo skardą – patiesiame kepimo popierių.

Dideliame dubenyje ligi purumo ištriname minkštą sviestą su cukrumi ir aliejumi. Po vieną įmušame kiaušinius, sudedame trintus bananus ir gerai išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, avižiniais dribsniais, druska, linų sėmenimis ir kokosų drožlėmis. Įmaišome į tešlą.

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.

Nesmulkiai sukapojame šokolado plytelę ir suberiame į dubenį su tešla. Išmaišome. Galiausiai suberiame nusausintas spanguoles (ar bruknes) ir viską gerai išmaišome.

Ant paruoštos skardos šaukštu dedame norimo dydžio tešlos kauburėlius, šiek tiek paspaudžiame, kad iškeptų lygesni ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 20 min., kol gražiai parusvės (jei orkaitė tokia sena ir neturinti „protingų” funkcijų kaip maniškė, o sausainių viršus atrodo ne visai iškepęs, galima juos apversti ir dar kepti kokias 2 minutes, kad vos apskrustų viršutinė pusė). Iškepusius sausainius visiškai atvėsiname ir galime skanauti. Rekomenduoju :)

Dribsniu sausaini

Su pakeitimais pagal Tarp vėjo gūsių…