Vištiena su porais, morkomis ir salierais

Ačiū Ritai, kad sudomino šiuo receptu! :) Neriebi su daržovėmis, prieskoniais ir trupučiu vyno, lėtai ant silpnos ugnies troškinta, nesudėtingai paruošiama ir skani vištiena pagal Nigella Lawson. Patiekalo kiekius mažinau ir toliau pateikiu tokius, kaip gaminau.

3 – 4 porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos
  • kupino valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 50 ml baltojo vyno
  • 1 didelio poro baltosios dalies
  • 2 nemažų morkų
  • 2 salierų stiebų
  • šalto vandens
  • 1/4 a.š. Provanso žolelių (džiovintų)
  • šviežių petražolių (reikės stiebelių ir lapelių)
  • 1/2 a.š. druskos (arba pagal skonį)
  • žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. rausvųjų pipirų
  • smulkintų krapų
  • garstyčių (pagal skonį)

Vištieną (jei naudojam visą vištą, tuomet ir kitų produktų kiekius padvigubiname) supjaustome gabaliukais ir suberiame į puodą, kur jau įkaitintas šaukštas aliejaus ir apkepiname. Tuomet supilame vyną ir truputį apkepiname, kad vynas šiek tiek nugaruotų.

Tuo tarpu stambiai (maždaug 7 cm gabaliukais) supjaustome salierų stiebus ir porus. Morkas pjaustome stambiais tokio pat dydžio šiaudeliais. Daržoves sukrečiame į puodą su vištiena.

Užpilame šalto vandens tiek, kad vos apsemtų mėsą. Pasūdome, pagardiname pipirais, įberiame prieskoninių žolelių, sudedame petražolių stiebelius (geriausia juos surišti konditeriniu siūlu, kad nepasklistų puode ir lengviau būtų vėliau išimti).

Vandeniui puode užvirus, stipriai sumažiname ugnį ir paliekame troškintis uždengtu dangčiu maždaug valandą laiko (kol mėsa pasidarys trapi). Kartkartėm pamaišom, pažiūrim, kad netrūktų vandens.

Garnyrui pasiruošiame ryžių ir smulkiai supjaustome petražolių lapelius ir krapų šakeles.

Mėsai išvirus, išjungiame ugnį, išimame petražolių stiebelius, užberiame smulkintų petražolių lapelių ir krapų pagal skonį, išmaišome ir paliekame puodą uždengtą dar 20 minučių. Patiekiame su ryžiais ir trupučiu garstyčių. Skanaus :)

Adaptuota pagal Nigella Lawson

 

Print Friendly, PDF & Email