Varškės apkepas su gervuogėmis
Šis varškės apkepas – šiek tiek tvirtesnio „kūno” :) Naudojau ne pertrintą, o rupesnę varškę, tačiau ganėtinai purus, su gaivios rūgštelės suteikiančiomis gervuogėmis.
Jam reikės tokių produktų:
- 500 g liesos varškės
- 3/4 (daugiau nei pusė) stiklinės manų kruopų
- 1 stiklinės pieno
- 4 kiaušinių
- 6-7 v.š. cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 2 v.š. miltų
- 1,5 stiklinės gervuogių
- sviesto ir džiūvėsėlių
Pirmiausia pašildome pieną ir užpilame manų kruopas, kad išbrinktų.
Gervuoges nuvalome, nusausiname (jei šaldytos).
Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome diūvėsėliais. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Dideliame dubenyje trynius mediniu šaukštu išsukame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame varškę, išbrinkusias manų kruopas ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome.
Gervuoges atsargiai sumaišome su miltais ir įmaišome į varšės masę.
Standžiai išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai, kad nesukristų, įmaišome į apkepo masę. Supilame į paruoštą kepimo indą ir šauname į įkaitintą orkaitę, kepame maždaug 40 min. (patikriname, ar iškepęs ir, jei reikia, kepame ilgiau). Patiekiame su grietine arba jogurtu. Skanaus :)
Šaltinis – senas receptų sąsiuvinis.
šis mūsų mėgstamiausias- šveičiam visi ir maži ir dideli! tik be priedų aš jį kepu, beje, bandžiau ir kefyre brinkinti manus, irgi gerai gaunasi.
Lina, aš be priedų kepu šiek tiek kitokį, dar puresnį apkepą su citrinos esencija (kada nors nufotografavus reiks įdėt ir jį). Su kefyru esu brinkinusi, bet dažniausiai užpilu pienu, nes jo visada namie būna :)
Koks gražus ir pūrus.. Kitą kartą reikės pabandyti šį receptą :)
Medėja, ačiū, kad apsilankėt :) Atskirai išplakti kiaušinių baltymai ir kepimo milteliai gerokai pakelia apkepą, nors uogos jį šiek tiek ir pasunkina. Pabandykit, gal ir jums patiks.