Mangų – persikų tortas

Pasitinkant pavasarį – gaivus, drėgnas tortas, kurio biskvitas – debesies lengvumo ir purumo. Su jogurtiniu – vaisiniu kremu. Kepiau mažą torčiuką, o toliau pateikti produktai yra skirti 18 cm skersmens atsegamai torto formai.

Šio torto biskvitams reikės:

  • 100 g miltų
  • 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 90 g cukraus
  • 20 g tirpinto sviesto
  • 2 v.š. pieno
  • 1 a.š. vanilės esencijos

Torto pertepimo sluoksniams:

  • 150 g mangų
  • 50 g cukraus
  • 150 g mangų arba persikų jogurto
  • 250 g grietinėlės (35 %)
  • 15 g (1,5 v.š.) želatinos
  • 45 ml (3 v.š.) vandens

Biskvitui kambario temperatūros kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame įjungę didžiausią galingumą  5-7 min., kol plakinio tūris padvigubės (bus tirštas ir, perbraukus pirštu, ant dugno liks griovelis). Minimaliai sumažinam plakimo galingumą ir plakam dar 1-2 min. (deguonis vienodai pasiskirstys tešloje).

Išlydom sviestą ir ataušinam.

Orkaitę įkaitiname iki 170 ºC. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

Persijojam miltus ir labai atsargiai per 3 kartus įmaišom juos į kiaušinių plakinį (maišom mediniu šaukštu lėtai, kad nesukristų tešla). Vėl gi atsargiai supilam atvėsusį tirpintą sviestą. Išmaišome. Supilame pieną su vanile. Viską labai atsargiai išmaišome.

Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą ir kepame žemesnėje orkaitės lentynoje (kad biskvito viršus mažiau ruduotų) 30-35 min. Patikriname mediniu krapštuku, ar iškepęs. Iškepusį biskvitą ataušiname ant grotelių. Tuomet supjaustome į 3 lakštus.

Ruošiant pertepimo kremą, metaliniame indelyje želatiną išbrinkiname vandenyje ir ant labai mažos ugnies pakaitiname, kol ištirps. Ataušiname.

Atskirame inde sutriname (elektriniu trintuvu gausis vientisesnė tyrė) mangus (galima naudoti ir konservuotus), cukrų ir jogurtą. Standžiai išplakame grietinėlę ir atsargiai sumaišome su mangų-jogurto tyre. Palengva maža srovele pilant įmaišome ataušintą želatiną. Gerai viską išmaišome. Jei reikia (per skystas kremas), trumpam palaikome šaldytuve, kad apstingtų.

Torto biskvitus apipjauname pakraščiu kokius 2-3 mm. Vieną biskvito lakštą dedame ant serviravimo lėkštės ir apjuosiame torto žiedu paliekant tuos 2-3 mm (arba dedame į torto kepimo formą ir užsegame kraštus). Užtepame trečdalį kremo, padailiname, užpildome pakraščius aplink lakštą. Klojame antrą lakštą, vėl kremo, tada paskutinį lakštą ir likusį kremą. Švelniai krestelime, kad neliktų oro tarpelių. Suteptą tortą dedame į šaldytuvą mažiausiai 4-5 val. arba šaldome per naktį. Tortą galima aptepti sviestiniu kremu (mikseriu gerai išplakti 100 g minkšto sviesto su 100 g sutirštinto pieno), papuošti persikais, plakta grietinėle, likusiu nuo pertepimų jogurtiniu kremu ar kaip nors kitaip pagal fantaziją. Skanaus :)

 Recepto šaltinis: AJ receptai ir Happy Home Baking