Vyne troškinta veršiena
Šiam patiekalui (2 porcijoms) reikės:
- 300 g veršienos
- 1 didelės morkos
- 2 vidutinių svogūnų
- 2 česnako skiltelių
- 100 g žaliųjų besėklių vynuogių
- 150 ml vandens
- 250 ml baltojo vyno
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. rudojo cukraus
- žiupsnelo šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 gvaizdikėlių
- 1 žvaigždinio anyžiaus
- 2 lauro lapelių
- 1 kupino šaukšto miltų
- alyvuogių aliejaus kepimui
Pirmiausia paruošiame mėsą. Naudojau veršienos šonkauliukus. Juos nuplauname,
nusausiname, pavoliojame miltuose ir apkepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Į troškintuvą pilame vandenį ir vyną (naudojau pusiau saldų), užkaitiname. Suberiame druską, rudąjį cukrų, pipirus, gvaizdikėlius, įdedame anyžiaus žvaigždutę, lauro lapelius, viską išmaišome ir sudedame apkepintus šonkauliukus. Troškiname maždaug 30-40 min.
Tuo tarpu supjaustome morką, svogūnus, česnako skilteles. Daržoves suberiame į puodą prie mėsos, pamaišome ir toliau troškiname, kol mėsa suminkštės (maždaug dar 40 min. arba pagal situaciją). Jei reikia, t.y. jei skysčiai smarkiai nugaruoja, įpilame šiek tiek vandens arba vyno.
Prieš pabaigą, kai skysčių liks visai nedaug, suberiame nuplautas besėkles vynuoges ir dar keletą minučių viską patroškiname. Skanaus :)