Raugintų kopūstų sriuba

Skani naminė raugintų kopūstų sriuba. Kažko ypatingo čia neprigalvosi, ingredientai paprasti, bet kiekvienuose namuose ji verdama pridedant dalelę kažko savo.

Maniškis variantas toks:

  • 300 g raudonos mėsos su kaulu
  • 500 g raugintų kopūstų (su morkomis)
  • poros saujų pjaustyto žalio kopūsto
  • 1 nemažo svogūno
  • 10 g džiovintų grybų
  • 1 v.š. miltų
  • lauro lapas
  • 1 a.š. pomidorų tyrės
  • kelių kvapiųjų pipirų žirnelių
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • druskos (pagal skonį)
  • saulėgrąžų aliejaus
  • grietinės

Džiovintus grybus nuplauname ir užmerkiame šaltam vandeny pusvalandžiui ar ilgiau. Supjaustome visas daržoves.

Užkaičiame puodą su vandeniu (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norisi, aš pilu maždaug 1 litrą) ir išverdame mėsą. Išvirusią mėsą išgriebiame. Į sultinį sudedame supjaustytą žaliąjį kopūstą, susmulkintą svogūną, lauro lapą, išmirkytus džiovintus grybus, kvapiuosius pipirus ir verdame maždaug 20 min.

Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir apkepiname raugintus kopūstus. Sudedame juos į sriubą ir, užvirus, dar paverdame apie 10 min.

Su šaukštu aliejaus pakepiname miltus ir sukrečiame į sriubą. Gerai išmaišome. Taip pat įdedame šaukštelį pomidorų tyrės, vėl išmaišome. Prieš baigiant virti sriubai, išimame džiovintus grybus, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Pagardiname šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Jei reikia, pasūdome. Įdedame šaukštelį grietinės ir patiekiame. Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email