Avižiniai blynai su obuoliais

Avizu blyneliai su obuoliais

Dar vienas receptas Užgavėnių stalui. Tiems, kam patinka purūs, minkšti blynai. Galima nesibaiminti, avižiniai dribsniai čia minkšti, labai „susidraugavę” su obuoliais. Maloniai netikėtai gardūs blynai. Labai rekomenduoju.

Jiems reikės:

  • 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
  • 2 stiklinių pieno (arba vandens)
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 3-4 obuolių
  • žiupsnelio druskos
  • cukraus (pagal skonį)

Pirmiausia užmerkiame avižinius dribsnius – užpilame pienu (arba vandeniu). Palaikome, kol išbrinks (1-1,5 val. ar kiek ilgiau). Galima pieną/vandenį prieš užpilant pašildyti, tuomet avižiniai dribsniai išmirks greičiau.

Į išbrinkusius dribsnius suberiame sijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir cukraus pagal skonį (aš beriu 3 nubrauktus valgomus šaukštus). Išmaišome. Į gautą masę įmušame išplaktą kiaušinį, sudedame supjaustytus arba sutarkuotus (mano atveju) obuolius. Viską gerai išmaišome.

Pilame po vieną kupiną šaukštą tešlos ir kepame įkaitintame aliejuje, pvz. saulėgrąžų, ant nedidelės ugnies. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu ar cukrumi. Skanaus :)

Šiek tiek adaptuota iš knygos „500 pigių valgių iš miltų ir kruopų”, 1991 m.