Miežinių kruopų kugelis

Mieziniu kruopu kugel

Šis patiekalas – iš n metų pildomo receptų sąsiuvinio, užrašytas iš kažkokio žurnalo ar knygos dar tuomet kai internetinių tinklaraščių nebuvo. Vertas kugelio receptas.  Na taip, gal žodį „kugelis“ reiktų keisti „plokštainis“? Bet, anot gerbiamos VLKK, jį vartoti visgi galima ;) Šis kugelis ne tarkuotų bulvių, o miežinių kruopų. Taip net įdomiau, gera proga retokai valgomas kruopas prisiminti. Galima į šį patiekalą įdėti keptos ar virtos mėsos. Gana sotu. Mums tikrai patiko.

Reikės tokių produktų:

  • 2 stiklinių miežinių kruopų
  • 2 morkų
  • 4 didesnių kiaušinių
  • 1 svogūno
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • žiupsnio džiovintų čiobrelių
  • aliejaus
  • grietinės

Miežines kruopas išverdame. Atvėsiname.

Orkaitę įkaitiname iki 200 ºC.

Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome ir viską pakepiname aliejuje. Šiek tiek atvėsiname ir sumaišome su išvirtomis ir su prieskoniais sumaišytomis kruopomis. Jei norisi, įdedame virtos ar keptos mėsytės (aš smulkiai suplėšiau keptą vištieną). Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.

Kepimo skardą ištepame aliejumi, pabarstome džiūvėsėliais ir sukrečiame kruopų masę. Lygiai paskirstome ir paviršių aptepame keliais šaukštais grietinės.

Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame daugiau kaip pusvalandį* (man kepė 40 min., nes įdėjau ne į tokią karštą orkaitę). Patiekiame su grietine. Skanaus :)

* Reikėtų peiliu/šakute patikrinti, ar kugelis jau iškepęs – sutvirtėjęs ir, jei reikia, kepti ilgiau.

 


PrintFriendly and PDF