Tortas „Raudonas aksomas“

Jau seniai norėjosi jį pagamint ir paragaut. Pagaliau prisiruošiau. Tortas saldus, biskvitas drėgnas ir purus, tikrai aksominis (gal kas ir baiminasi burokėlių skonio, bet jo nesijaučia, nes yra ir kakavos, ir šokolado) ir, žinoma, riebokas, saldus kremas. Taigi, sotus desertas, kurio užteks nemažam būriui svečių pavaišinti. Patiko tai, kad spalva nebuvo sintetiškai ryškiai raudona, mat naudojami burokėliai, dėjau tamsios karčiosios kakavos ir minimalų maistinių dažų kiekį. Kepiau mažesnį variantą 12 cm skersmens formoje, nes originalus produktų kiekis buvo toks oho, koks nemenkas :) Todėl toliau pateikiu pusę visos produktų normos – kokią pati naudojau.

Torto biskvitams reikės:

  • 125 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 250 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 1 v.š. kakavos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 100 g natūralaus jogurto
  • 200 g burokėlių
  • 1 v.š. raudonų maistinių dažų
  • 150 ml verdančio vandens

Kremui:

  • 100 g kreminio sūrio (Philadelphia rūšies)
  • 125 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus pudros (persijotos)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Iš anksto iškepame (išverdame) burokėlius. Nulupame ir virtuviniu kombainu susmulkiname arba, kaip dariau aš, sutarkuojame taip vadinama bulvine trintuvės puse kuo smulkiau. Atidedame į šalį.

Pasiruošiam kepimo skardą: ištepam sviestu ir dugną išklojam kepimo popieriumi.

Nedideliame puodelyje ištirpiname sviestą su šokoladu. Išmaišome ir atvėsiname.

Orkaitę įkaitiname iki 160-170 °C.

Dideliame dubenyje sumaišome sijotus miltus, cukrų, kakavą, sodą ir druską. Virtuviniu kombainu išplakame (arba mediniu šaukštu labai gerai išsukame) kiaušinį, jogurtą ir burokėlius. Užkaičiame vandenį. Burokėlių masę supilame į dubenį su sausais produktais. Supilame atvėsintą sviesto-šokolado masę ir užvirusį vandenį. Viską labai gerai išplakame (išmaišome). Įpilame maistinių dažų (aš pyliau minimaliai – tik 1 v.š. dažų, kad nebūtų paskui nenormaliai raudona spalva).

Tešlą padaliname į 4 lygias dalis. Pilame tešlą į paruoštą kepimo formą (jei turime 2 vienodas formas, darbas eisis greičiau). Biskvitus patarčiau išsikepti iš vakaro, kad netektų tą pačią dieną daug laiko praleisti virtuvėje. Kepame maždaug 25 min., kol medinis krapštukas neapsivels tešla. Taip iškepame 4 biskvitus. Atvėsiname ant grotelių.

Kremui paruošti sūrį išplakame su minkštu sviestu. Verčiau naudoti kreminį Philadelphia rūšies sūrį, kad kremas būtų vientisesnis, nes aš specialiai tai progai nėjau pirkti, naudojau kreminę varškę ir kremas nebuvo idealios konsistencijos. Suberiame cukraus pudrą ir vanilę. Vėl išplakame iki vientisos masės.

Atvėsintus biskvitus paspaudžiant dedame sluoksniais ir sutepame kremu. Aptepame torto viršų ir kraštus. Puošiame pagal fantaziją. Prieš patiekiant suteptą tortą paliekame „susistovėti“. Skanaus :)

Recepto šaltinis: BBC Good Food

Print Friendly, PDF & Email