Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Ne super saldus, pakankamai drėgnas keksas su žemės riešutų sviestu. Mums buvo labai skanus. Tikrai patiks saikingai saldžių desertų mėgėjams.

Šiam keksui reikės:

  • 125 g minkšto sviesto
  • 125 g cukraus
  • 190 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 60-70 ml pieno
  • 3 a.š. žemės riešutų sviesto
  • 1/3 a.š. citrinos žievelės
  • 1 a.š. kakavos
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 pakelio (9 g) kepimo miltelių

P.S. Didelei apvaliai (su skyle vidury) kekso formai produktų kiekį reiktų imti dvigubą.

Minkštą sviestą išplakame su druska ir cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakame.

Miltus suimaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į sviesto masę. Supilame pieną ir gerai, bet atsargiai išmaišome. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį suberiame kakavą ir sudedame žemės riešutų sviestą (dėjau ne kreminį, o stambiau trintą, kad jaustųsi riešutų gabliukai). Viską gerai išmaišome. Į kitą dalį sudedame tarkuotą citrinos žievelę (arba įpilame 1 a.š. citrinos esencijos).

Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Tešlą pilame sluoksniais, kad gautume marmurinį efektą.

Orkaitę įkaitiname iki 175 °C ir pašauname kepinį. Kepame maždaug 50-60 min. (tikriname mediniu smeigtuku). Skanaus :)

Recepto šaltinis: Aguonėlė ir Lecker