Kopūstų salotos su obuoliais ir garstyčiomis

Turbūt daugeliui žinomos, bet šiek tiek pagal J. Oliver pagerintos kopūstų salotos. Labai skanios, ypač su mėsos patiekalais, o ir paprasčiausiai su duona gardu.

Salotoms reikia:

  • ketvirčio nedidelės balto gūžinio kopūsto galvos
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 didesnės morkos
  • 2 saldžiarūgščių obuolių
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. angliškų garstyčių
  • 1,5 -2 v.š. majonezo
  • keleto petražolių šakelių

Plonais šiaudeliais (taip bus gražiau) sutarkuojam kopūstą, morkas ir obuolius. Pusžiedžiais supjaustome svogūną (naudojau šalotinį, jis švelnesnio skonio). Įberiame druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, įpilame citrinos sulčių (pagal skonį), įdedam garstyčių (dėjau Dijon, nes angliškų neturėjau), majonezo. Pagardiname smulkintomis petražolėmis, viską gerai išmaišome ir… skanaus ;)

Šaltinis – Neringos bloge

Print Friendly, PDF & Email