Vištienos kepenėlių paštetas, prancūziškas

Šį paštetą atradau prieš porą metų ir nuo to laiko vis gaminu, kai norisi, o parduotuvinių nevalgau jau seniai. Labai skanus patiekalas ir stebėtinai nesunkiai paruošiamas. Iš toliau nurodyto kiekio išeina 3 nedideli indeliai.

Šiam paštetui reikės:

  • 300 g vištienos kepenėlių
  • 60 g rūkytos šoninės
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 kadagio uogų
  • 90 g sviesto paštetui ir 50 g apliejimui
  • pora šaukštų graikinių riešutų (arba alyvuogių) aliejaus
  • 50 ml porto (brendžio ar konjako)
  • žiupsnelio cinamono
  • druskos pagal skonį

Keptuvėje ant aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę. Susmulkiname svogūną su česnaku ir sukrečiame į keptuvę su šonine. Išmaišome ir truputį pakepiname. Sudedame nuplautas, gerai vandeny išmirkytas kepenėles, sudedame kadagio uogas ir maišant viską apkepame maždaug 5-8 minutes. Kepenėlėms apkepus išimame viską iš keptuvės.

Tą pačią keptuvę vėl dedame ant ugnies, supilame portą/brendį/konjaką (kartą net viskį naudojau :)) ir gerai išmaišome, „išplauname” juo keptuvę, pakaitiname, kol truputį panėšės į sirupą.

Į kepenėles supilame pavirintą porto sirupą, įdedame 90 g sviesto ir viską sutriname blenderiu iki vientisos masės. Pasūdome, pagal skonį įberiame cinamono. Pašteto masę supilame į formeles, atvėsiname.

Norint paštetą išlaikyti ilgiau nei porą dienų (ir kad jo paviršius neapdžiūtų), apliejame sviestu – likusį sviestą (50 g) ištirpiname ir užpilame ant pašteto.

Paruoštą paštetą laikome šaldytuve. Labai skanu tiek su balta, tiek su juoda duona. Skanaus :)

Pagal MonkeyDinner publikuotą receptą