Trijų sūrių pica

Picos pagrindo variantų esu išbandžius nemažai, o šįkart pamėginau daryt pagal J.Oliver receptą. Iš šio produktų kiekio gaunasi dvi didžiulės plonapadės picos. Aš dariau iš pusės normos ir gana storą, nes norėjau apvalios ir formą turėjau nelabai didelę. Be to, tešla buvo stipriai klampi ir, norint ją kočioti, būtinai reikėjo dar įdėti miltų, o to daryt nenorėjau. Tai paprasčiausiai rankomis kepimo formoje ištampiau tešlą ir sudėjau įdarą. Namie nebuvo pomidorų padažo, teko improvizuoti ir daryt žalią tikrąja to žodžio prasme picą – su žaliuoju bazilikų padažu. Nors padas iškepė storas, jis buvo purus, minkštas ir skanus. Reikės kitą sykį pamėginti dėti daugiau miltų ir iškočioti padą plonai. Iš smalsumo. Nors ši pica labai patiko ir storu padu.

Taigi tešlai pagal J.Oliver reikės:
  • 400 g miltų
  • 100 g manų kruopų
  • 325 ml šilto vandens
  • 11 g sausų arba 30 g šviežių mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus

Įdarui:

  • pora šalotinių svogūnų
  • Pesto padažo su bazilikais
  • mocarelos sūrio
  • gorgonzolos sūrio
  • parmezano (arba Džiugo) sūrio
  • juodųjų alyvuogių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Į dubenėlį dedame mieles (aš naudojau šviežias) ir užberiame cukraus (šį kartą įbėriau rudojo). Vandenį pašildome (tik jokių būdu neužkaitiname) ir užpilame ant mielių. Išmaišome ir paliekame keletą minučių, kad ištirptų.

Miltus persijojame, sumaišome su manais, įberiame druskos. Supilame ištirpintas mieles ir maišome tešlą, kol maišosi. Paskui minkome rankomis maždaug 10 min., kol
pasidarys vientisa masė (man, kaip jau minėjau, tešla minkėsi sunkiai, buvo šlapia, klampi, lipti. Jau maniau, kad nieko gero man nesigaus iš jos, bet kantriai minkiau tas 10 min. Didelį dubenį ištepame aliejumi ir įdedame tešlą. Uždengiame ir paliekame šiltai, kad pakiltų.

Maždaug po valandos tešla jau turėtų būti dvigubos apimties ir galima ją kočioti. Mano atveju – maigyti :)

Orkaitę įkaitiname iki 220 – 250 °C.

Kol orkaitė įkais, pasiruošiame picos įdarą. Picos pagrindą aptepame žaliuoju pesto padažu su bazilikais. Išdėliojame pusžiedžiais pjaustytus šalotinius svogūnus, supjaustytą mocarelos sūrį, juoduosius pipirus, gorgonzolą, puselėmis pjaustytas juodąsias alyvuoges ir šauname picą į orkaitę.

Maždaug po 10 min. picą ištraukiame ir užbarstome tarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio ir vėl kišame į orkaitę kepti kokias 5-10 min., kol sūris apskrus. Skanaus :)

 

 

Print Friendly, PDF & Email