Prie sūrio tinkami sausainiai
Šie aguoniniai sausainiai nesaldūs, o su trupučiu druskos. Jie gana tvirti. Skanu valgyt užtepus varškės sūrio (gal todėl ir pavadinimas toks :) ), o ir prie saldintos kavos tinka.
Jiems pagaminti reikės:
- 70 g šalto sviesto
- 250 g miltų
- 1 v.š. aguonų
- 1 a.š. druskos
- 1 nubraukto a.š. kepimo miltelių
- 5 v.š. šalto vandens
Į dubenį suberiame persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir viską sukapojame peiliu iki trupinių. (Kas turi virtuvinį kombainą, trupinių tešlą paruošti bus žymiai lengviau.)
Į trupinių tešlą suberiame nuvalytas aguonas ir dar pakapojame, kad jos tolygiai įsimaišytų. Užpilame 5 šaukštus šalto vandens ir suminkome tešlą. Dedame valandai į šaldytuvą.
Miltais pabarstome darbo stalą ir iškočiojame tešlą (Tešla kietoka ir nelengvai kočiojasi.) iki maždaug 3 mm storio. Išspaudžiame norimos formos sausainius ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., kol sausainių kraštai ims rusvėti. Skanaus :)
Šaltinis: žurnalo „Moteris” priedas „Namuose”, 2011 m. žiemos numeris
Manau, jie turėtų vadintis „prie alaus tinkami sausainiai”. :)
Su alum neragavau, bet turėtų tikti ir skonis, ir kitoks pavadinimas :)