Netikras paukštienos zuikis
Šis patiekalas – iš AJ receptų. Su kai kuriais pakeitimais sėkmingai ne kartą kepiau. Labai skanu.
Jam reikės:
-
500 g kalakutienos (ar kitokio) faršo
-
100 ml kefyro
-
100 ml džiūvėsėlių
-
1 svogūno
-
kelių česnako skiltelių
-
2 morkų
-
1 didelio kiaušinio
-
įvairių prieskonių pagal skonį
-
maltų juodųjų pipirų
-
kelių žiupsnių druskos
-
150 g fermentinio sūrio (nebūtina)
-
4-5 v.š. pomidorų padažo
Dubenyje sumaišome kalakutieną, kefyrą, džiūvėsėlius, kiaušinį.
Morkas ir svogūnus apkepiname aliejuje, kol gražiai pagels. Tada suberiame smulkintus
česnakus, pakepiname viską keletą minučių.
Sudedame į prieskoniais pagardintą faršą, įmaišome kubeliais pjaustytą sūrį (aš sūrio nedėjau). Viską išmaišome, sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą, aptepame viršų pomidorų padažu ir kepame iki 190 º C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Skanaus :)
Šį kartą nepatingėjau susimalti gabalo veršienos, nedėjau sūrio, taigi zuikis gavosi pats tas! Tikrai skanus ir visai neriebus, net ir mažius sudorojo šiokį tokį gabaliuką.Tikrai kad viskas priklauso nuo faršo.
Kaip puiku, kad zuikis su veršiena išsklaidė abejones dėl riebumo :) ir ačiū už pasidalinimą įspūdžiais!
gerai, pabandysiu su paukštiena:)
Žinai, kitą kartą bandysiu be sūrio ir su paukštienos faršu, šį kartą gavosi riebokas kepinys (gal dėl sūrio, o gal dėl faršo kiauliena/veršiena), mažylis paragavo, bet jo patiekalas nesužavėjo:) man irgi norėtųsi lengvesnio:)
Lina, riebumas nuo faršo priklauso, nes aš esu kepusi su vištiena ir kalakautiena, tai visai nebuvo riebu, kitokių riebalų juk nededama. Pamėgink su paukštiena kada nors.
kaip tik turiu visas sudedamąsias dalis (net ir sūrį:)) taigi rytoj bandysiu pietums. Dėkui už man naują idėją (tikiuosi, įvertins ir mažasis, nes jis nori valgyt tik nuo suaugusiųjų stalo)
Lina, nėr už ką, idėja juk ne mano sugalvota ;) O kad bandysi su sūriu, tai lauksiu atsiliepimų, ar patiko, nes pati vis be sūrio namiškiams kepiau… Sėkmės!