Rumuniškas varskės pyragas

Šio pyrago tešlai reikės:

  • 7 v. š. pieno
  • 7 v. š. aliejaus
  • 6 v. š. cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. sodos
  • 350 g miltų

Įdarui:

  • 500 g kreminės varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g cukraus pudros
  • 80 g sviesto
  • 2 v. š. manų kruopų
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 citrinos tarkuota žievelė (nebūtina)
  • 100 g razinų (nebūtina)

Metaliniame indelyje užviriname aliejų, pieną ir cukrų. Atvėsiname truputį ir supilame į didelį dubenį.

Orkaitę įkatiname iki 180 °C.

Miltus sumaišome su soda ir persijojame. Įmušame kiaušinį ir užmaišome tešlą. Ją padaliname į dvi vienodas dalis. Tešla minkšta ir riebi, todėl patogiau ją kočioti įdėjus tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Iškočiojame maždaug 20×30 cm lakštą ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (kepiau apvalioje 28 cm skersmens formoje). Taip pat iškočiojame ir antrą tešlos dalį.

Ruošiame įdarą. Ištirpiname sviestą ir atvėsiname. Didesniame dubenyje sumaišome tirpdytą sviestą, varškę, cukraus pudrą (aš dėjau tik 150 g ir užteko, bet kas mėgsta saldžiai, gali sudėti visus 200 g), kiaušinius, manų kruopas, vanilinį cukrų (citrinos žievelės nedėjau, razinų irgi). Visus produktus gerai išmaišome iki vientisos masės ir supilame ant tešlos lakšto į skardą.

Atsargiai uždedame antrąjį tešlos lakštą ir truputį paspaudžiame. Viršutinį lakštą subadome šakute arba mediniu smeigtuku.

Pyragą pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 min., kol jo viršus gražiai parusvės. Atvėsiname skardoje, kol sutvirtės. Galima apibarstyti cukraus pudra. Švelnaus skonio įdaras ir pats pyragas. Svečiuose net draugės mažasis sūnelis labai gerai jį įvertino :) Skanaus!

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai