Mandarinų pyragas

Dabar pats mandarinų sezonas prieš Kalėdas, o iš jų galima iškepti gardų pyragą.

Ingredientai:

  • 3 dideli arba 5-6 maži mandarinai
  • 100 g cukraus
  • 80 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • 100 g maltų migdolų
  • 100 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Dideliame dubenyje minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame.

Išspaudžiame 50 g mandarinų sulčių. Supilame jas į dubenį, sudedamei grietinę ir viską suplakame.

Suberiame maltus migdolus (šįkart turėjau 40 g maltų migdolų ir 60 g maltų lazdynų riešutų). Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojame ir suberiame į dubenį. Viską atsargiai sumaišome. Tik nepermaišome.

Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi (kepiau vienkartinėje formelėje, joje nieko įkloti nereikia), sukrečiame tešlą, lygiai paskleidžiame paviršiuje. Riekelėmis supjaustome likusius mandarinus ir išdėliojame ant tešlos viršaus (tik nespaudžiant, nes gausis taip kaip man – visas grožis „nugrimzdo“ gilyn… :) ).

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C ir kepame pyragą vidurinėje lentynoje 40-45 min. Ar iškepęs, tikriname mediniu krapštuku. Iškepusį iš pradžių atvėsiname formoje, paskui ant grotelių. Pravėsusį papuošiame cukraus pudra. Šis pyragas gavosi aromatingas, labai trapus, vos ne tirpstantis burnoje. Skanaus :)

 

Šį pyragą pamačiau pas Aguonėlę

 

 


Print Friendly, PDF & Email