Apelsininiai keksiukai

15 keksiukų reikia:

  • 2 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g grietinės
  • 100 ml pieno
  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių

Glajui: 30 ml apelsinų sulčių ir 100 g cukraus pudros

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.

Viename dubenyje sumaišome sausus produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą, pieną, apelsinų sultis ir grietinę. Viską išmaišome ir supilame į dubenį su miltų mišiniu. Mediniu šaukštu viską maišome tik tol, kol neliks sausų miltų. Negalima permaišyti!

Į keksiukų formą įdedame popierines formeles, pilame po du trečdalius tešlos ir kepame maždaug 20 min. Patikriname mediniu krapštuku.

Kol keksiukai kepa, pasiruošiame glajų. Išspaudžiame apelsinų sultis ir sumaišome su cukraus pudra. Dar šiltus keksiukus aptepame glajumi ir palaukiame, kol glajus susigers ir kiek sustings. Tada vėl aptepame. „Lakuojame“ tol, kol išdažysime visą glajų. Skanaus :)

Keksiukų šaltinis AJ receptuose


PrintFriendly and PDF