Vištiena su ryžiais ir kariu

Paprastas, bet skanus patiekalas mėgstantiems pikantiškesnį skonį.

Reikės:

  • 100-150 g ryžių
  • 3 virtų vištienos kulšelių
  • 1 oranžinės paprikos
  • 1 didelio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnio druskos
  • maždaug 0,5 a.š. kario miltelių
  • cinamono (ant peilio galiuko)
  • aliejaus kepimui
  • baltojo pusiau sauso vyno šlakelio
  • petražolių

Vištieną iš anksto išverdame pasūdytame vandenyje su lauro lapeliais ir gvazdikėliu. Nulupame odelę ir sugnaibome gabaliukais. Taip pat iš anksto pasūdytame vandenyje išverdame ryžius (naudojau apvaliuosius).

Pusžiedžiais supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką ir pakepiname ant aliejaus.

Supjaustome papriką gabaliukais ir suberiame prie svogūnų. Šiek tiek apkepiname.

Sudedame smulkintą vištieną, virtus ryžius, įberiame kario miltelių, cinamono, juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišome. Jei reikia, pasūdome pagal skonį. Troškiname maždaug 10 min. vis pamaišant. Įpilame šlakelį baltojo vyno, išmaišome ir dar 5 min. troškiname.

Susmulkiname petražoles, papuošiame patiekalą. Skanaus :)

 

 

Print Friendly, PDF & Email