Mielinės bandelės su obuoliais

Šioms mielinėms bandelėms su obuolių įdaru reikės:

  • 190 g miltų (550 rūšies)
  • 10 g šviežių mielių
  • 30 g cukraus
  • 25 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 2 obuolių
  • 3 a.š. cukraus
  • 10 g sviesto
  • cinamono (pagal skonį)

Aptepimui: kiaušinio trynys ir šlakelis pieno.

Glajui: citrinos sultys su cukraus pudra. Ant viršaus galima užberti migdolų drožlių.

Nedideliame indelyje ištirpiname sviestą, supilame pieną ir truputėli pašildome. Jokiu būdu neužviriname!

Miltus, cukrų, pirštais sutrupintas mieles, vanilinį cukrų, druską suberiame į didelį dubenį. Supilame šiltą pieną su sviestu ir užminkome tešlą (turint virtuvinį kombainą, šį darbą jam ir atiduodam). Minkome, kol nebepils prie rankų ir suformuojame kepaliuką. Tada padedame šiltai, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame, kad dvigubai pakiltų (maždaug valandai).

Tuo tarpu įdarui obuolius nulupame ir supjaustome mažais gabaliukais. Į nedidelį puodą (aš naudojau keptuvę) suberiame obuolius, cukrų, cinamoną ir išmaišius įdedame sviestą. Viską maišant pakaitiname apie 10 min. Nuėmus nuo ugnies atvėsiname.

Ant darbastalio pabarstome miltų, išimame pakilusią tešlą ir plonai iškočiojame. Tešla bus tąsi. Išspaudžiame apskritimus (aš tešlą pjausčiau keturkampiais), dedame obuolių įdaro ir suformuojame bandeles. Sudedame į kepimo skardą (patiesus kepimo popieriaus), vėl uždengiame rankšluosčiu ir leidžiame pakilti apie pusvalandį ar 40 min.

Aptepame kiaušinio trynio plakiniu, užbarstome migdolų drožlėmis (aš pamiršau!) ir kepame 180 °C karštyje 15-20 min. Dar šiltas aptepame glajumi. Skanaus :)

Recepto šaltinis: Aguonėlė

 

 

 

 


Print Friendly, PDF & Email