Obuolienė su bananais ir vanile

Žiema jau ant nosies ir taip norisi praėjusios vasaros šilumos, šviesos… Vadinasi, reikia virti tokią uogienę-obuolienę… su bananais ir vanile.

Obuolienei reikia:

  • 1 kg obuolių
  • 3 bananų
  • 250 g cukraus
  • vienos citrinos sulčių
  • pusės vanilės ankšties arba 1 a.š. vanilės esencijos

Obuolius nuplaunam, nulupam, išpjaustom „viduriukus” ir supjaustom mažais gabaliukais. Bananus irgi nuplaunam, nulupam ir supjaustom plonomis riekelėmis.

Viską sudedam į puodą, užpilam cukrumi (kas mėgsta saldžiau, cukraus beriame daugiau), supilam citrinos sultis, sudedam iš pusės vanilės ankšties išskobtas sėklytes. Viską gerai išmaišome ir užkaičiame virti. Iš pradžių ant didesnės ugnies, o kai užverda, ugnį gerokai sumažinam ir vis pamaišant verdam 30-50 min. Jei norim labiau suvirusios obuolienės, verdam ilgiau. Prieš virimo pabaigą aš obuolienę sutryniau į tyrelę ir dar 5 min. paviriau.

Išvirusią obuolienę išpilstome į stiklainius. Gerai krestelime, kad neliktų oro burbuliukų stiklainyje. Sandariai užsukame, apverčiame ir 15 min. pastatome dangteliais žemyn. Atvėsus laikome vėsioje vietoje. Lengva, gaivi, gardžiai vanile ir bananais kvepianti obuolienė. Skanaus :)

Su savais pakeitimais pagal Duonos ir žaidimų receptą.