Obuolienė su bananais ir vanile
Žiema jau ant nosies ir taip norisi praėjusios vasaros šilumos, šviesos… Vadinasi, reikia virti tokią uogienę-obuolienę… su bananais ir vanile.
Obuolienei reikia:
-
1 kg obuolių
-
3 bananų
-
250 g cukraus
-
vienos citrinos sulčių
-
pusės vanilės ankšties arba 1 a.š. vanilės esencijos
Obuolius nuplaunam, nulupam, išpjaustom „viduriukus“ ir supjaustom mažais gabaliukais. Bananus irgi nuplaunam, nulupam ir supjaustom plonomis riekelėmis.
Viską sudedam į puodą, užpilam cukrumi (kas mėgsta saldžiau, cukraus beriame daugiau), supilam citrinos sultis, sudedam iš pusės vanilės ankšties išskobtas sėklytes. Viską gerai išmaišome ir užkaičiame virti. Iš pradžių ant didesnės ugnies, o kai užverda, ugnį gerokai sumažinam ir vis pamaišant verdam 30-50 min. Jei norim labiau suvirusios obuolienės, verdam ilgiau. Prieš virimo pabaigą aš obuolienę sutryniau į tyrelę ir dar 5 min. paviriau.
Išvirusią obuolienę išpilstome į stiklainius. Gerai krestelime, kad neliktų oro burbuliukų stiklainyje. Sandariai užsukame, apverčiame ir 15 min. pastatome dangteliais žemyn. Atvėsus laikome vėsioje vietoje. Lengva, gaivi, gardžiai vanile ir bananais kvepianti obuolienė. Skanaus :)
Su savais pakeitimais pagal Duonos ir žaidimų receptą.
puikus receptas. Niekada nemėgau obuoliankos, bet va šie metai kitokie, teko gaminti daug ir visokios, bet šis jūsų receptas tapo mėgiamiausiu ir skanus ir lengvai gaminamas.
Kaip šaunu, kad pamėgot obuolianką (smagus žodis :))! Tiesa, pats receptas ne mano sugalvotas, o „patiuninguotas“ pagal savo skonį, bet svarbiausia, kad išmėginot ir rezultatas nenuvylė. Ačiū už komentarą!