Keksas su serbentais
Šis keksas buvo išbandytas dar vasaros pabaigoje, bet galima dėti ir šaldytas uogas. Receptą pamačiau paskelbtą Neringos bloge, ten jis – su avietėmis. Galima kepti ir su obuoliais, kaip Gėrimų ir patiekalų magijoj, ar su kitokiais vaisiais. O aš turėjau šviežių juodųjų serbentų iš sodo. Taip atsirado šis purus ir lengvas keksas su juodųjų serbentų rūgštele.
Keksui reikia tokių produktų:
- 125 g minkšto sviesto
- 135 g cukraus
- 250 g miltų
- 100 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
- 200-250 g juodųjų serbentų ar kitokių uogų/vaisių
- cukraus pudros
Minkštą sviestą mediniu šaukštu išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
Įmušame po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išsukame (jei su mikseriu – išplakame).
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame. Į kiaušinių plakinį suberiame pusę miltų kiekio. Tada supilame pieną, išmaišome ir suberiame likusius miltus. Viską išmaišome. Tešla gaunasi tiršta.
Į kepimo skardą pilame pusę tešlos, įberiame juodųjų serbentų, tada – antrą pusę tešlos ir likusius serbentus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C ir kepame 45-60 min. Ar iškepęs, tikriname mediniu krapštuku. Atvėsiname keksą ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus :)
Pagal Neringos blogas ir Gėrimų ir patiekalų magija
Džiugu, kad patiko :) išbandyk ir su obuoliais, kai bus jų sezonas – ypač su tais rūgščiaisiais ;)
Indre, patiko :) Sode rūgščių obelų nebeturim, bet ir su saldžiarūgščiais obuoliais, manau, bus skanu ;)
Labai skanus sis keksas! niam ;)
Ačiū už patį pirmąjį komentarą pas mane :) taip, keksas tikrai skanus :)