Keksas su serbentais

Šis keksas buvo išbandytas dar vasaros pabaigoje, bet galima dėti ir šaldytas uogas. Receptą pamačiau paskelbtą Neringos bloge, ten jis – su avietėmis. Galima kepti ir su obuoliais, kaip Gėrimų ir patiekalų magijoj, ar su kitokiais vaisiais. O aš turėjau šviežių juodųjų serbentų iš sodo. Taip atsirado šis purus ir lengvas keksas su juodųjų serbentų rūgštele.

Keksui reikia tokių produktų:

  • 125 g minkšto sviesto
  • 135 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 100 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
  • 200-250 g juodųjų serbentų ar kitokių uogų/vaisių
  • cukraus pudros

Minkštą sviestą mediniu šaukštu išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

Įmušame po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išsukame (jei su mikseriu – išplakame).

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame. Į kiaušinių plakinį suberiame pusę miltų kiekio. Tada supilame pieną, išmaišome ir suberiame likusius miltus. Viską išmaišome. Tešla gaunasi tiršta.

Į kepimo skardą pilame pusę tešlos, įberiame juodųjų serbentų, tada – antrą pusę tešlos ir likusius serbentus.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C ir kepame 45-60 min. Ar iškepęs, tikriname mediniu krapštuku. Atvėsiname keksą ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus :)

Pagal Neringos blogas ir Gėrimų ir patiekalų magija