Kepenėlės su morkomis garstyčių padaže
Šiam patiekalui reikia:
- 250 g vištienos kepenėlių
- 1 didelės morkos
- 1 didelio svogūno
- 100 ml grietinėlės (30%)
- 1 a.š. garstyčių (Dijon)
- gero žiupsnio druskos
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- žiupsnelis džiovintų čiobrelių
- aliejaus kepimui
- sviesto truputis
Kepenėles nuplauti ir užmerkti piene arba vandeny. Palaikyti bent pusvalandį (jei yra laiko – ilgiau). Išėmus gerai nuplauti, nusausinti.
Supjaustyti sogūnus, sutarkuoti morką.
Išmirkytas kepenėles supjaustyti pailgais gabaliukais, išpjaustyti gysleles ir kitas nereikalingas dalis. Keptuvėje apkepinti kepenėles (maždaug 5 minutes). Kepenėles išimti, iš keptuvės išpilti susidariusį skystį ir išplauti.
Keptuvę vėl dėti ant ugnies, įkaitinti, įpilti aliejaus, įdėti truputį sviesto ir apkepinti svogūnus. Suberti sutarkuotą morką, išmaišyti, apkepti. Sudėti jau pakepintas kepenėles. Pasūdyti, įberti šviežiai grūstų pipirų, žiupsnelį džiovintų čiobrelių. Patroškinti. Įpilti grietinėlės. Viską gerai išmaišyti ir troškinti maždaug 5 min. Tuomet įdėti šaukštelį garstyčių (naudojau „Dijon”), išmaišyti ir dar kelias minutes pakaitinti, kol padažo sumažės.
Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Skanaus :)