Neriebi bananų duona

Visad šiek tiek skeptiškai žiūrėdavau į bananų duonas, nes šiaip jau pyraguose mėgstu rūgštesnius vaisius arba uogas. Turėjau užsilikusių bananų, kurių tą dieną valgyt nesinorėjo, o ilgiau laikyt buvo rizikinga. Prisiminiau matytą patikusį receptą ir, mano nuostabai, tikrai nenusivyliau. Labai kvapni, puri, saldi ir skani bananų duona. Ačiū, Astai, kad paskelbė savo tinklaraštyje šį puikų receptą. Amerikietiškas originalo šaltinis su vaizdo medžiaga yra čia.

Bananų duonelei reikia tokių produktų:

  • 2 prinokusių bananų
  • 1 a.š. sodos
  • 120 ml neriebaus jogurto
  • 60 ml aliejaus (geriau saulėgrąžų, migdolų)
  • 175 g rudojo cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 130 g miltų
  • 65 g rupių kvietinių miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Kepimo skardą (nurodoma 20×10 cm) ištepame riebalais. Aš savo nuožiūra išteptas indo sieneles ir dugną dar pabarsčiau linų sėmenimis. Labai gerą prieskonį suteikė.

Dideliame dubenyje sutriname bananus į tyrelę. Įberiame sodos, įpilame jogurto. Išmaišome ir atidedame į šalį.

Kitame inde suplakame aliejų, cukrų, kiaušinį ir vanilės ekstraktą.

Dar atskirame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

Dabar į dubenį su bananų tyre supilame aliejaus, cukraus, kiaušinio ir vanilės masę. Po to atsargiai palaipsniui suberiame miltų mišinį ir išmaišome. Nepermaišome.

Įkaitintoje orkaitėje šį pyragą kepame 45-55 min. Tikriname mediniu smeigtuku, ar kepinio vidurys gerai iškepęs (nesivelia tešla). Išėmus iš orkaitės, prieš pjaustant visiškai atvėsiname. Skanaus :)

Receptas iš Saulėtos virtuvės

 


Print Friendly, PDF & Email