Blynai su bananais
Tešlai reikia:
- 2 M dydžio kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukšto cukraus (dėjau rudąjį)
- 100 ml kefyro
- 6 šaukštų (su kaupu) miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 3 mažų arba 2 vidutinio dydžio bananų
- aliejus kepimui
Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir cukrumi. Supilame kefyrą ir išmaišome.
Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kefyro plakinį. Viską gerai išmaišome. Jei kiaušiniai didesni, gali prireikti trupučiuka daugiau miltų.
Nuplautus ir nuluptus bananus supjaustome riekutėmis ir sudedame į tešlą. Išmaišome.
Įkaitiname keptuvėje aliejų. Geriau nenaudoti alyvuogių aliejaus, o rinktis saulėgrąžų arba vynuogių kauliukų aliejus, kurie „nebijo” karštesnės temperatūros ir tinkami kepimui. Kepame norimo dydžio blynus.
P.S. Tešloje yra kefyro, o bananai mėgsta pridegti, tad kepti reikia ant silpnos ugnies.
Purūs, minkšti blynai su bananais. Skanaus :)