Blynai su bananais

Tešlai reikia:

  • 2 M dydžio kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukšto cukraus (dėjau rudąjį)
  • 100 ml kefyro
  • 6 šaukštų (su kaupu) miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 mažų arba 2 vidutinio dydžio bananų
  • aliejus kepimui

Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir cukrumi. Supilame kefyrą ir išmaišome.

Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kefyro plakinį. Viską gerai išmaišome. Jei kiaušiniai didesni, gali prireikti trupučiuka daugiau miltų.

Nuplautus ir nuluptus bananus supjaustome riekutėmis ir sudedame į tešlą. Išmaišome.

Įkaitiname keptuvėje aliejų. Geriau nenaudoti alyvuogių aliejaus, o rinktis saulėgrąžų arba vynuogių kauliukų aliejus, kurie „nebijo” karštesnės temperatūros ir tinkami kepimui. Kepame norimo dydžio blynus.

P.S. Tešloje yra kefyro, o bananai mėgsta pridegti, tad kepti reikia ant silpnos ugnies.

Purūs, minkšti blynai su bananais. Skanaus :)

Print Friendly, PDF & Email