Varškėtukai

Labai paprastas ir greit paruošiamas patiekalas. Primena vaikystę… :)

O jam reikės:

  • pakelio riebesnės varškės
  • vieno kiaušinio
  • 5-6 kupinų šaukštų miltų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

Užkaičiame puodą su vandeniu, kad užvirtų. O tuo tarpu pasidarome tešlą varškėčiams. Visus produktus suminkome ir formuojame kepaliuką. Aš dažniausiai suminkau apvalų. Užvirusį vandenį pasūdome pagal skonį.

Dabar metas kūrybiniam procesui. Į vieną ranką imame tešlos kepaliuką, į kitą – peilį ir atgnybiame po nedidelį gabaliuką tešlos ir metame į verdantį vandenį. Taip supjaustome visą tešlą. Pamaišome, kad neprikibtų prie puodo dugno. Kai varškėtukai iškyla į paviršių, dar paverdame apie 10 min. (visada virimo laiką reguliuojam pagal situaciją – gal užteks trumpiau arba ilgiau teks pavirti, jei tešla buvo kietesnė).

Kol varškėtukai verda, pasiruošiam padažą. Galima juos valgyt ir tiesiog su grietine.

O čia vienas iš galimų padažo variantų:

  • sviestas
  • svogūnų laiškai
  • druska
  • juodieji pipirai
  • malti muskato riešutai
  • grietinė

Kpetuvėje ištirpiname svieto gabaliuką (ant mažos ugnies, kad nepridegtų), suberiam supjaustytus svogūnų laiškus, įberiam druskos pagal skonį, maltų juodūjų pipirų, muskato riešutų miltelių. Viską truputį pakepinam ir galiausiai įdedam porą šaukštų grietinės. Vėl išmaišom ir padažas paruoštas. Kas mėgsta, galima padažą pasidaryt su spirgučiais…

Beje, jei iškart visų varškėtukų nepavyksta suvalgyt, vėliau galima juos apkepti keptuvėje. Irgi labai skanu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email