Obuolių pyragas

obuoliu pyragas

Ar galima rudenį gyventi be obuolių pyrago, kai už lango vis mažiau saulės ir vėjas „nurenginėja” medžius, namie radiatoriai dar šalti, o iš sodo parvežti obuoliai kantriai tupi krepšy ir laukia savo progos „sužibėti”? Hmm… Vargu :) Ir, dėmesio, šis obuolių pyragas –  be jokių riebalų! Taigi griebiam puodus, šaukštus, kitus įrankius ir paprasčiausius produktus:

  • 1 kg obuolių (geriau rūgščių)
  • 250 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 4 kiaušinius
  • pusę pakelio kepimo miltelių
  • citrinų esencijos (nebūtina)

N.B. Aš ėmiau 200 g miltų ir 50 g maltų lazdyno riešutų, nes riešutai pyrago skonį dar labiau pagerina.

Kepimo skardą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.

Obuolius supjaustome skiltelėmis ir suberiame į kepimo skardą.

Kiaušinius išsukame su cukrumi, įpilame citrinų esencijos, suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir persijotus miltus (suberiame maltus lazdyno riešutus, jei nusprendėme jais paskaninti pyragą). Viską gerai išmaišome.

Tešlą sukrečiame ant obuolių ir kepame apie valandą (man iškepė per 40 min.) vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus! :)

obuoliukai

Recepto šaltinis: senutė, bet mėgiama knyga „Pyragai, pyragaičiai, sausainiai”, 1978 m.